Raffinée lešnik iz Piemontea

Lešnici iz Piemontea rastu samo na padinama planine Langhe u severnoj Italiji i smatraju se najukusnijima na svetu. Umotali smo ih u slojeve baršunaste mlečne čokolade napravljene od čistog zrna kakaa Arriba i lagano prošarane cimetom, čime se postigla nežna ravnoteža sa sočnim i kremastim ukusom samih lešnika.

Raffinée malina

Ovom kompozicijom dominira liofilizovana malina prirodnog živog ukusa: sa ispunjenim voćem sa belom čokoladom, koja je prekrivena sitno sesovanim malinama spolja. 

Raffinée pekan orah

Učinili smo spoj gustog vrtloga čokolade s karamelom i kremaste mlečne čokolade još egzotičnijim dodatkom vanilije u prahu i mlevene morske soli s Tahitija. Pekan orahe dodajemo u ovaj vrtlog čokolade te ga pretvaramo u hrskavi mleveni vafel.

Raffinée badem s divljim biberom Voatsiperifery

Obilnu masu tamne čokolade od zrna kakaa s Madagaskara upotpunjujemo ručno ubranim, fino mlevenim divljim biberom takođe s Madagaskara (biber Voatsiperifery), a potom ovoj vatrenoj mešavini dodajemo pržene bademe pre nego što sve prekrijemo kakaom u prahu.

Bademi Raffinée s tonka pasuljom

Sveže prženi bademi iz Avole na Siciliji sljubljeni su s kremastom mlečnom čokoladom chocoMe Mariage de Grand Crus s ukusom tonka pasulja i udelom kakaa od 40% kako bi se stvorio neodoljiv spoj. Nakon što su bademi uronjeni u ovu nenadmašnu mlečnu čokoladnu deliciju, nežno se obavijaju kakaom u prahu.

Bademi s kafom i kardamomom

Neke od najboljih, izrazito kremastih, neobično pljosnatih badema sa Sicilije umačemo u čokoladnu masu s ukusom pažljivo prženih i mlevenih zrna arabika kafe. Kada su bademi u potpunosti zasićeni izvrsnom aromom kafe, valjamo ih u egzotični kardamom i kakao u prahu.

Bademi sa slanom blond čokoladom

Tanki, dugi bademi sa Sicilije kremasti su i nemaju kiselost koja ostaje u ustima. Mešamo ih s hrskavim vaflom i obilno prelivamo blond čokoladom, čime dobijaju osnovne karakteristične note karamele zahvaljujući soli iz Guérandea. Bademe umotamo u tanki sloj vafla kako bismo ih učinili još hrskavijima.

Lešnici iz Piemontea preliveni mlevenom kafom iz Harrara iz Etiopije i mlečnom čokoladom s ukusom lešnika

Ovu mlečnu čokoladnu kreaciju doveli smo u savršen sklad s fino mlevenom arabika kafom Harrar iz Etiopije i svilenkastom kremom od lešnika. Svetski poznate lešnike iz Piemontea bacili smo u zagrljaj ove uzbudljive čokoladne mase.

Sicilijanski badem preliven tamnom čokoladom sa začinom od crnog ribiza

Začin od crnog ribiza svoj vrhunac doživljava u tamnoj čokoladi prekrivajući ovalne bademe, dajući im neodoljivo intenzivan, voćni i pikantni okus.

Začin od crnog ribiza
S imenom koje može zavarati, to je jedna od poslednjih inovacija u svetu. Osnova ovog začina su sveže ubrani pupoljci crnog ribiza, koji prolaze kroz postupak smrzavanja-sušenja kako bi se otklonila sva vlaga. U sledećem koraku pupoljci se nežno melju u prašak koji je cele godine pun živahnog, osvežavajućeg i lagano ljutog i voćnog karaktera - a radi se o sezonskoj deliciji.

Karamelizovana makadamija orah obložena "blonde" čokoladom i tonka pasuljom

Ovaj orašasti plod dolazi iz tropskih područja severne Australije i nosi epitet u svetu najboljeg i najzdravijeg. Njegovu gotovo kremastu teksturu činimo hrskavom putem vrlo posebnog procesa karamelizacije. Potom ih potopimo u francusku blond čokoladu  obogaćenu Tonkom iz južne Amerike te ih na koncu okupamo u kakao prašku.

  

ChocoMe Raffinée - liofizirane crne ribizle obložene jogurtom od borovnice i belom čokoladom

Ukus liofilizovanog grejpa je revnosan za mešanje mleka i povrća u čokoladu sa burbon vanilom i jogurtom od borovnice.

Sicilijanski badem preliven čokoladom napravljenom od Ruby zrna kakaa

Ova izuzetna Ruby čokolada ističe se zbog svoje izvanredne ruby crvene boje i ukusa zahvaljujući jedinstvenom proizvodnom procesu koji ne uključuje nikakve dodatne boje ili arome. Naglašavamo njegove vrlo suptilne voćne note sa malo liofilizovane maline i jagode. 

Nagrade